Egy ritka halacskánk érkezett: a vietnámi sziklanyaló

Ezen a héten egy nagyon ritka halfajt tudtunk beszerezni, vietnámi sziklanyaló néven forgalmazzuk.

Ezt a nevet még a legelső importja után, úgy 2004. körül  adtuk neki és továbbra is megtartjuk. (Tudjuk, hogy az interneten más elnevezései is ismertek, de az értékesítési hálózatunkban nem akarunk zavart okozni a faj átnevezésével.) Egyébként a tudományos neve is megváltozott, az első importja idején Garra hughi néven kínálta a távol-keleti partnerünk, ma pedig Micronemachelus cruciatus a tudományos neve.

Nekem a különleges mozgása miatt tetszik ez a társas akváriumokba is kiválóan alkalmas, kis termetű (4-5 cm) halacska. Általában a talaj felett néhány centiméterrel mozog, de képes váratlanul megállni és egyhelyben legebni!

A mostani példányok 3-3,5 cm-es méretűek, de láttam már kifejlett példányokat is. A nőstények nagyobbak és jóval vaskosabbak voltak, a hímek jelentősen kisebbek és vékonyabbak.

Tapasztalataink szerint oxigéndús és legalább kissé áramló vizet igényelnek ezek a Vietnámból származó, vadon befogott halacskák. Minden évben csak 1-2 hónapig beszerezhető halacskáról van szó, emiatt sohasem lesz gyakori, ha csak valaki el nem kezdi tenyészteni őket!

Mivel mi nagykereskedés vagyunk, arról nincs közvetlen tapasztalatunk, hogy az akváriumi tartás során milyen egyéb feltételeket hálál meg a legjobban.

Ezt a halacskát úgy tudja beszerezni tőlünk, hogy megkéri a szakkereskedőjét, hogy rendeljen tőlünk Önnek ilyen halat, vagy személyesen felkeresi Tatabányán a kiskereskedelmi boltunkat, a DÁNIÓ DÍSZHAL DISZKONT-ot.

Pataki Antal
ügyvezetőRegisztrált partnereink belépést követően további tartalmakat olvashatnak!

Olvasta már?

Törpe rubinsügér (Dario dario) érkezett!

Ez a kis testű halacska nagyon élénk színével szép dísze az akváriumnak.

Bővebben

A holdfény gurámi

A holdfény gurámit méltatlanul mellőzik az akvaristák.

Bővebben

Néhány különleges aranyhalunk érkezett!

Múlt héten 3 féle, a nagykereskedésekben ritkábban tartott aranyhal-változat érkezett a DÁNIÓ-ba!

Bővebben

Javaslom minden akvarista kereskedő kollegának, aki őszinte kiszolgálást, megbízható szállítást, korrekt ügyintézést szeretne, bátran vásároljon a Dániótól!
Fehér Tamás

Bővebben

Korrekt, megbízható üzleti partner. A konkurencia közül kiemeli a garancia, amit valóban be is tartanak.
Marton Erik Ügyvezető

Bővebben

DÁNIÓ Kft. 2022 Minden jog fenntartva!

×

Elfelejtette a jelszavát?

×

Adja meg e-mail címét és küldünk önnek egy új jelszót!


×